Psihoterapija, psihoterapevt, sproščanje, hipnoza, hipnoterapija - Kranj

Vodja terapevtskega tima ZAUPAM.SI sem Melita Pretnar Silvester. Po poklicu sem zdravnica, specialistka psihiatrije, sem strokovno usposobljena psihoterapevtka, hipnoterapevtka in coach.

Kaj je psihoterapija?

Psihoterapija je naučeno, celostno, zavestno in načrtovano obravnavanje psihosocialno in psihosomatsko pogojenih duševnih motenj in bolezenskih stanj z znanstveno utemeljenimi psihoterapevtskimi metodami v interakciji ene ali več obravnavanih oseb, z enim ali več psihoterapevti. Cilj obravnave je olajšati ali odpraviti simptome, spremeniti moteča prepričanja, stališča in vedenjske vzorce ter podpirati osebnostno rast in zdravje obravnavanih.

Psihoterapija pomeni zdravljenje s pogovorom, s ciljem premagovanja različnih težav in boljšega poznavanja sebe. Psihoterapevt je usposobljen, da nam pomaga začutiti in primerno izraziti svoja čustva, spremeniti manj funkcionalna vedenja, reševati težave ali naučiti se, kako obvladati čustva kot so stres, tesnoba, žalovanje, strah, žalost in druga.

Psihoterapevt nam pomaga, da ozaveščamo skrite vzroke naših težav in jih postopno odpravljamo.

Psihoterapija Oblike Psihoterapije Psihoterapija Psihoterapevt Hipnoterapija Hipnoza Coaching Tesnoba Tesnoba Anksiozne motnje Stres Izgorelost Demenca
OK

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Klikni za več informacij.

Oblike obravnav

Osebna srečanja

Individualna psihoterapija je najbolj poglobljena oblika obravnave, v kateri vas terapevt podpira pri boljšem spoznavanju, razumevanju in razvijanju samih sebe. Namenjena je globinski obravnavi osebnih stisk in težav, cilj pa je je doseči za vas pomembne trajne pozitivne spremembe.

Različne življenjske preizkušnje vas lahko pripeljejo do občutka ujetosti, nemoči in pomembno vplivajo tako na njegovo sposobnost za delo kot tudi ustvarjanje zadovoljujočih medosebnih odnosov. Ob strokovnem vodstvu terapevta boste tako imeli najboljšo priložnost vstopiti v osebne procese možnega spreminjanja, učenja, rasti, razvoja in napredovanja.

Najpomembnejši dejavnik spremembe je dober odnos med vami in terapevtom. Pomembno je, da se ob svojem terapevtu počutite sprejeti, spoštovani in varni. Skozi proces individualne psihoterapije vas terapevt podpira pri boljšem razumevanju zgodbe vašega življenja in vaše identitete, učite se sočutja, sprejemanja in zavedanja sebe.

Odločitev za individualno ali skupinsko obliko terapije izhaja iz posameznikovih potreb in narave njegovih težav, zaradi katerih vstopa v psihoterapevtski proces. Na podlagi uvodnega razgovora se s terapevtom skupaj odločite za individualno obravnavo oziroma vključitev v skupino.

Ostale oblike obravnav

Partnerska in
družinska srečanja

Partnerska terapija ponuja varen in strukturiran način, s katerim se lahko s partnerjem ob terapevtovi pomoči naučita spoštljivega in učinkovitega partnerskega pogovora.

Partnerska terapija

Skupinska
srečanja

Pri skupinski terapiji odkrivate svoje značilnosti in posebnosti ter se v okviru te izkušnje spreminjate in razvijate na področju medosebnih odnosov.

Skupinska terapija

Predavanja in
delavnice

Naše bogato znanje in izkušnje, ki smo ga pridobili dvajsetih letih strokovnega delovanja, želimo deliti tudi širše.

Depresija

Naročanje

Zaradi prezasedenosti do Januarja 2023 naročanje ni mogoče.