Psihoterapija, psihoterapevt, sproščanje, hipnoza, hipnoterapija - Kranj

Vodja terapevtskega tima ZAUPAM.SI sem Melita Pretnar Silvester. Po poklicu sem zdravnica, specialistka psihiatrije, sem strokovno usposobljena psihoterapevtka, hipnoterapevtka in coach.

Kaj je psihoterapija?

Psihoterapija je naučeno, celostno, zavestno in načrtovano obravnavanje psihosocialno in psihosomatsko pogojenih duševnih motenj in bolezenskih stanj z znanstveno utemeljenimi psihoterapevtskimi metodami v interakciji ene ali več obravnavanih oseb, z enim ali več psihoterapevti. Cilj obravnave je olajšati ali odpraviti simptome, spremeniti moteča prepričanja, stališča in vedenjske vzorce ter podpirati osebnostno rast in zdravje obravnavanih.

Psihoterapija pomeni zdravljenje s pogovorom, s ciljem premagovanja različnih težav in boljšega poznavanja sebe. Psihoterapevt je usposobljen, da nam pomaga začutiti in primerno izraziti svoja čustva, spremeniti manj funkcionalna vedenja, reševati težave ali naučiti se, kako obvladati čustva kot so stres, tesnoba, žalovanje, strah, žalost in druga.

Psihoterapevt nam pomaga, da ozaveščamo skrite vzroke naših težav in jih postopno odpravljamo.

Psihoterapija Oblike Psihoterapije Psihoterapija Psihoterapevt Hipnoterapija Hipnoza Coaching Tesnoba Tesnoba Anksiozne motnje Stres Izgorelost Demenca
OK

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Klikni za več informacij.

Terapije in programi

Osebnostna rast in
doseganje odličnosti

Stopite na najvišjo raven, posegajte po največjih uspehih

UČINKOVITO SPORAZUMEVANJE IN DOBRI MEDOSEBNI ODNOSI

Naučimo se dobre komunikacije – te znanosti in hkrati umetnosti.

Si želite več zadovoljstva, bližine in zaupanja v partnerstvu? Ste se pripravljeni naučiti bolje komunicirati in reševati konflikte? Želite ustvariti boljše odnose z družinskimi člani, prijatelji, sodelavci?
Sporazumevanje
Kljub temu, da vsi neprestano komuniciramo, je dobra komunikacija veščina, ki se jo moramo naučiti in izpopolnjevati vse življenje. Omogoča nam doseganje različnih ciljev, pa tudi vzpostavljanje, utrjevanje in spreminjanje medosebnih odnosov. S kominiciranjem spoznavamo svet, druge ljudi in samega sebe.

Odnose z drugimi ljudmi lahko spremenimo samo tako, tako da spremenimo sebe, svoj odnos do sebe in drugih. Kakovostni medosebni odnosi so ključni dejavnik za naše osebno zadovoljstvo, izpolnjenost, kvaliteto življenja, osebnostni razvoj in rast.

KREPITEV SAMOZAVESTI IN SAMOSPOŠTOVANJA

Poiščimo v sebi svojo edinstvenost in neprecenljivo dragocenost.

Dvomite v svojo osebno vrednost, se počutite nesposobni? Vas zelo skrbi kako vas vidijo drugi? Ste pretirano občutljivi na kritiko?
Samozavest
Morda težava ni v vašem vedenju, ampak je čas za krepitev vaše samozavesti in samospoštovanja. Naučite se bolje poskrbeti zase, izboljšati samozaupanje, verjemite v svoje edinstvene sposobnosti in potenciale, priti v stik s svojimi viri moči, verjeti v lastno dragocenost in začutiti iskreno samospoštovanje ...

NOSEČNOST IN MATERINSTVO

Pripravimo se za dragocen dar življenja in čudovito življenjsko vlogo starševstva

Se soočate s težavami pri zanositvi? Vas pesti moteča slabost v nosečnosti? Občutite strah in tesnobo, ste negotovi in se bojite poroda? Vas spremlja poporodna stiska sli depresija?
Nosečnost
Nosečnost je poseben čas v življenju ženske in tudi para. Prvi izzivi se včasih pojavijo že pri načrtovanju nosečnosti, ko se par sooča s težavami pri zanositvi. Strokovnjaki vse večji delež neplodnosti pripisujejo psihičnim razlogom, saj naša duševnost in telo v veliki meri reagira na vsakdanje obremenitve in življenjske stresorje. V času nosečnosti se par nenehno srečuje tudi s skrbmi in strahovi, za katere pogosto ni moč najti pravega razloga.

Želimo vam pomagati bolje poskrbeti zase, vas naučiti razbremeniti se nepotrebnih skrbi, sprostiti napetosti in se čim bolje pripraviti na to dragoceno življenjsko vlogo. Celovita psihična priprava in podpora je popolnoma osebno prilagojen program z upoštevanjem želja in potreb bodočih staršev, ki se soočajo s:
 • stresom neplodnosti
 • slabostjo v zgodnji nosečnosti
 • strahovi in tesnobo v nosečnosti
 • strahom pred porodom
 • poporodnimi stiskami ali depresijo


S pomočjo pogovora, vodenega sproščanja, stanja transa in hipnoterapevtske izkušnje pomagamo bodoči mamici napredovati in doseči:
 • zaupanje notranji modrosti telesa
 • obvladovanje stresa in napetosti
 • pozitivno pričakovanje in naravnanost
 • dobro psihično pripravo na porod
 • obvladovanje predporodne ali poporodne tesnobe ali depresije
 • čutiti iskreno veselje, zadovoljstvo v svoji materinski vlogi

PSIHIČNA PRIPRAVA NA BOLJŠE REZULTATE PRI ŠPORTU IN DELU

Zmagovanje je stanje duha - prebudimo ga.

Si želite še večjih uspehov pri delu ali v športu? Ste pred pomembnim športnim tekmovanjem? Ste sprejeli do sedaj največji izziv vašega življenja?
Priprava
Kar loči povprečnega športnika od vrhunskega, niso toliko razlike v telesnih sposobnostih, vse bolj je to psihična pripravljenost in trdnost. Enako velja v poklicnem življenju - znanje imamo ali ga lahko pridobimo vsi. Najuspešnejše posameznike odlikuje nadpovprečna motivacija za doseganje uspehov.

Program doseganja vrhunskih rezultatov obsega učenje:
 • sproščanja
 • postavljanja ciljev
 • uporabe afirmacij
 • vizualizacije in imaginacije
 • usmerjanja pozornosti
 • miselne trdnosti
 • uravnoteženja stresa in okrevanja
 • časovnega načrtovanja vrhunske pripravljenosti

Pomagamo vam lahko z individualno pripravo, ki je popolnoma osebno prilagojena ali z delom v skupini 6‐10 udeležencev, ki poteka v 90‐minutnih učno‐praktičnih delavnicah.

Naročanje

Zaradi prezasedenosti do Januarja 2023 naročanje ni mogoče.