Psihoterapija, psihoterapevt, sproščanje, hipnoza, hipnoterapija - Kranj

Vodja terapevtskega tima ZAUPAM.SI sem Melita Pretnar Silvester. Po poklicu sem zdravnica, specialistka psihiatrije, sem strokovno usposobljena psihoterapevtka, hipnoterapevtka in coach.

Kaj je psihoterapija?

Psihoterapija je naučeno, celostno, zavestno in načrtovano obravnavanje psihosocialno in psihosomatsko pogojenih duševnih motenj in bolezenskih stanj z znanstveno utemeljenimi psihoterapevtskimi metodami v interakciji ene ali več obravnavanih oseb, z enim ali več psihoterapevti. Cilj obravnave je olajšati ali odpraviti simptome, spremeniti moteča prepričanja, stališča in vedenjske vzorce ter podpirati osebnostno rast in zdravje obravnavanih.

Psihoterapija pomeni zdravljenje s pogovorom, s ciljem premagovanja različnih težav in boljšega poznavanja sebe. Psihoterapevt je usposobljen, da nam pomaga začutiti in primerno izraziti svoja čustva, spremeniti manj funkcionalna vedenja, reševati težave ali naučiti se, kako obvladati čustva kot so stres, tesnoba, žalovanje, strah, žalost in druga.

Psihoterapevt nam pomaga, da ozaveščamo skrite vzroke naših težav in jih postopno odpravljamo.

Psihoterapija Oblike Psihoterapije Psihoterapija Psihoterapevt Hipnoterapija Hipnoza Coaching Tesnoba Tesnoba Anksiozne motnje Stres Izgorelost Demenca
OK

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Klikni za več informacij.

Pogosta vprašanja

Kakšna je razlika med psihologom in psihiatrom? 1

Razlike med psihologi in psihiatri so v izobrazbi, področjih in metodah dela.

Univerzitetni diplomirani psiholog je strokovnjak, ki je zaključil univerzitetni študij psihologije. Pri svojem delu se večinoma ukvarja z duševnimi procesi, osebnostjo in vedenjem psihično zdravih posameznikov ali skupin.

Klinični psiholog je strokovnjak, ki je po zaključenem študiju psihologije opravil še štiriletno specializacijo iz klinične psihologije. Pri svojem delu se večinoma ukvarja z ljudmi, ki imajo duševne težave oziroma motnje. Ima posebna in poglobljena znanja s področja psihološkega ocenjevanja in psihološke pomoči.

Psihiater je zdravnik, ki je po zaključenem študiju medicine in opravljenem pripravništvu opravil petletno specializacijo iz psihiatrije. Je usposobljen strokovnjak za nudenje specialistične zdravniške pomoči ljudem z duševnimi težavami in duševnimi boleznimi. Za razliko od psihologa po potrebi bolniku lahko predpiše tudi ustrezna zdravila.

Tako psihiater kot psiholog imata lahko dodatna znanja iz psihoterapije in osebam z duševnimi težavami lahko pomagata s psihoterapevtskim načinom zdravljenja in obravnave.

Ali predpisujete tudi zdravila? 2

V naši terapevtski praksi zdravnica, specialistka psihiatrije lahko osebi svetuje tudi glede zdravljenja duševnih motenj z zdravili. Na željo napišem tudi priporočilo za izbranega osebnega zdravnika, ki nato lahko ustrezen recept.

Ali je možna obravnava na napotnico? 3

Vse naše storitve so samoplačniške, obravnava na napotnico ni možna.

Kakšni so pogoji plačila? 4

Plačilo je možno z gotovino ob samem srečanju ali z nakazilom na tekoči račun. Plačilo s plačilnimi ali kreditnimi karticami ni možno.

Odpoved individualne obravnave je potrebno sporočiti najmanj teden dni vnaprej, sicer je potrebno plačati polovico stroška terapije. V primeru odpovedi do 48 ur pred terapijo se plača celotna cena terapije kot bi bila realizirana. Odsotnost zaradi bolezni ali višje sile poskušamo nadomestiti s termini zunaj rednih dogovorjenih srečanj, kadar je to le možno.

Naročanje

Zaradi prezasedenosti do Januarja 2023 naročanje ni mogoče.